Cum Să Creezi O Revistă Online Profitabilă – Partea a doua

Poţi începe cu un singur flux de venit, dar plănuieşte să introduci mai multe pe măsură ce revista ta online va acumula trafic.

Scrie un Plan de Business

Este important să scrii un plan de business. Acest lucru îţi va clarifica gândirea, îţi va furniza obiective pe care să le urmăreşti şi te va ajuta să anticipezi de cât de mulţi bani vei avea nevoie pentru lansare şi, cel mai important, când vei începe să faci bani.

Creează un Plan de Conţinut

Odată ce îţi lansezi revista online, vei fi foarte ocupat, în foarte scurt timp. Prin urmare, este important să creezi un plan de conţinut pentru primele trei luni.

Acest lucru implică să decizi ce fel de conţinut vrei pe site-ul tău, de exemplu: ştiri, articole de specialitate, interviuri, studii de caz etc.

Odată ce ai făcut o listă, decide cât de des este nevoie să creezi fiecare tip de conţinut. Articolele de ştiri pot fi publicate o dată pe zi, articolele de specialitate, o dată pe săptămână şi interviurile, o dată pe lună.

În continuare, notează posibilele rubrici pentru fiecare tip de conţinut pentru primele trei luni.

Evident, rubricile nu vor fi posibile pentru ştiri, dar asigură-te că aloci suficient timp pentru crearea acestui conţinut.

De asemenea, planul de conţinut ar trebui să specifice cine va crea conţinutul şi de unde vor veni informaţiile. La momentul lansării, probabil vei fi singurul creator de conţinut, dar ar trebui să urmăreşti să obţii contribuitori externi cât de curând posibil pentru a-ţi uşura munca.

 

Scrie Paginile de Conţinut de Fundal

Fiecare site are câteva pagini de conţinut de fundal. Acestea sunt cunoscute ca pagini funcţionale.

Acestea includ Despre Noi, Contactează-ne, Politica de Confidenţialitate, Prima Pagină, Servicii Oferite etc. Realizează o listă cu toate paginile de care ai nevoie şi scrie-le. Pentru idei despre ceea ce ai nevoie şi cum cum ar trebui scrise, vizitează câteva blog-uri şi site-uri populare.

  • Creează Primele Articole (sau alt conţinut – clipuri video, audio, podcast-uri)
  • Nici un site nu ar trebui lansat fără articole de bună calitate sau alt conţinut.

Primii vizitatori ai site-ului sunt foarte importanţi pentru crearea impactului. În cazul în care vizitează site-ul şi nu au nimic de citit, nu se vor mai întoarce. Aş recomanda să scrii cel puţin 10 articole foarte bune, dacă nu şi mai multe.

Proiectează Site-ul

Există scheme şi design-uri care se potrivesc, dar şi cele care nu se potrivesc. Cel mai bun mod de a înţelege ceea ce se potriveşte este să te uiţi la cele mai bune reviste şi ziare online de pe Internet şi să le copiezi formatul. Aruncă o privire la site-uri ca:

The Huffington Post –

Acestea sunt site-uri complexe, dar îţi vor da idei de design.

Planifică Navigaţia

Navigaţia ajută utilizatorii să se descurce pe site-ul tău.

Navigaţia ar trebui să fie evidentă, intuitivă şi consistentă. Navigaţia slabă este unul dintre cele mai bune moduri de a pierde vizitatori şi, prin urmare, de a pierde bani.

Principalul mijloc de navigaţie este reprezentat de meniuri. Acestea ar trebui să apară în acelaşi loc pe fiecare pagină a site-ului. Dacă ai doar câteva rubrici, cel mai bine este să le pui pe toate într-o bara de navigaţie în partea de sus a paginii, sub titlul revistei.

Alte mijloace de navigaţie includ link-urile text, liste ale articolelor relevante la sfârşitul fiecărei pagini şi imagini.

Creează un Design

Odată ce ai o schemă, este timpul să îţi creezi design-ul.   

Procesul de design presupune alegerea culorilor, tonului, personalitaţii, fonturilor şi imaginilor cele mai potrivite pentru publicul vizat şi subiect. De exemplu, dacă site-ul tău este despre grădinărit organic, nuanţele de verde şi maro sunt mai potrivite decât culorile primare strălucitoare.

Imaginile sunt importante, dar asigură-te că acestea completează şi întregesc conţinutul. Nu irosi spaţiul cu imagini superficiale inutile.

Constuieşte Site-ul

Identifică Platforma pe Care o Vei Folosi

Una dintre cele mai importante decizii pe care va trebui să le iei va fi cu privire la software-ul sau serviciul pe care îl vei folosi pentru a-ţi rula site-ul.

Cel mai bun software cu care să începi este WordPress, deoarece există mii de dezvoltatori din întreaga lume care te pot ajuta să creezi şi să gestionezi site-ul. Sacrifică timp pentru a alege o companie potrivită de design şi dezvoltare, deoarece viaţa ta poate fi mult mai simplă dacă rămâi cu aceleaşi persoane în primii ani. Există freelanceri bun pe Elance şi Odesk.

Specifică Funcţionalitatea Site-ului

O revistă online are nevoie de câteva fragmente cheie de funcţionalitate.

Cea mai importantă aplicaţie este sistemul de management de conţinut sau CMS. Acesta permite persoanelor non-tehnice să adauge articole, imagini si alt conţinut pe site-urile lor, fără a avea nevoie de cunoştinţe HTML sau de dezvoltare web.

Există o multitudine de funcţionalităţi suplimentare de care ai putea avea nevoie, în funcţie de ceea ce îţi doreşti de la site-ul tău:

Dacă îţi doreşti un newsletter (buletin informativ), vei avea nevoie de o aplicaţie de e-mail newsletter, precum Constant Contact.  

Dacă vrei să primeşti plăţi pentru produse, vei avea nevoie de o procesare a plăţilor, precum PayPal. – Dacă vrei să arăţi clipuri video sau să redai clipuri audio, vrei avea nevoie de un media player. – Dacă vrei să creezi o comunitate, vei avea nevoie de un forum de discuţii.

Dacă toate acestea sună prea descurajator, nu îţi face griji!

Doar asigură-te că alegi o metodă de publicare suficient de flexibilă încât să poţi adăuga această funcţionalitate pe parcurs, dacă vei avea nevoie de ea.

Adaugă Design-ul pe Platformă

Odată ce ai ales platfoma şi funcţionalitatea, este timpul să îţi construieşti site-ul.

În prezent, multe platforme îţi permit să suprapui design-ul peste schema dorită folosind ceva numit CCS (Cascading Style Sheets – Foi de Stil în Cascadă). Avantajul CCS este că poţi îndepărta cu uşurinţă un design şi poţi pune alt design în locul lui fără a fi nevoit să îţi reconstuieşti complet site-ul. Acest lucru este deosebit de util pentru revistele online care probabil vor evolua în timp.

Adaugă Conţinutul de Fundal

Odată ce funcţionalitatea şi design-ul sunt stabilite, este timpul să adaugi navigaţia şi conţinutul de fundal. Cu un CSM bun, acest lucru ar trebuie să fie o treabă rapidă şi plină de satisfacţii. Vei începe să vezi cum revista ta online prinde viaţă!

Adaugă Primele Articole (sau alt conţinut)

De îndată ce conţinutul de fundal este la locul lui, este timpul să adaugi lucrurile interesante.

Adaugă articolele sau orice alt conţinut pe care l-ai creat. Verifică gramatica şi ortografia pentru a te asigura că îţi laşi publicul cu cea mai bună impresie posibilă despre site-ul tău.

Implementează Procesarea Plăţii

Dacă intenţionezi să primeşti plăţi, vei avea nevoie să integrezi un sistem de procesare a plăţii.

Calea uşoară presupune folosirea unui seriviciu precum PayPal sau Google Checkout. Aceste soluţii totul-în-unul sunt uşor de configurat şi integrat.

Cu toate acestea, îţi recomand şi să încerci să obţii un cont de comerciant de servicii de la banca ta, astfel încât să poţi primi plăţile direct cu cardul de credit. Toate acestea pentru că PayPal are un trecut de servicii foarte slabe pentru clienţi şi există o mulţime de poveşti de groază despre îngheţarea conturilor oamenilor fără nici o explicaţie. Acest lucru poate fi o problemă reală dacă PayPal este singurul tău mijloc de primire a plăţii.

Lasează Site-ul

Este foarte tentant să îţi lansezi site-ul imediat după ce ai adăugat conţinutul.

Nu o face!

Este crucial să testezi toate link-urile şi funcţionalitatea înainte de a intra în direct. Am pierdut numărul site-urilor pe care am intrat şi link-urile sunt stricate, navigaţia deschide pagini de eroare şi aplicaţiile nu funcţionează.

Dacă nu faci aceste verificări, este posibil să pierzi luni de zile potenţiali clienţi, fără să ştii asta.

Testează Procesarea Plăţii

Introdu detaliile cărţii tale de credit pe site şi fă o achiziţie pentru a înţelege procesul prin care vor trece clienţii tăi. Funcţionează? Este simplu? Poate fi îmbunătăţit? Pare sigur?

Pe un site la care am lucrat, 76 la sută dintre clienţi au oprit procesul de cumpărare atunci când au fost rugaţi să îşi introducă detaliile cărţii de credit pe site, deoarece li s-a părut că formularul pare suspect şi nesigur.

Testează Procesul de Abonare şi Reînnoire

Dacă ai abonamente cu plată, acest lucru necesită atenţie specială datorită complexităţii sale.

Atunci când este făcută o plată, ar trebui trimis un e-mail cu parola de acces pentru conţinutul premium. Fii sigur că parola funcţionează şi asigură accesul la conţinutul corespunzător. De asemenea, ar trebui să verifici procesul de reînnoire. Sunt trimise automat memo-uri clienţilor? Dacă nu reînnoiesc, parola este dezactivată automat?

Testează fiecare scenariu posibil înainte de a merge în direct cu site-ul.

Mergi în Direct!

Când, în sfârşit, îţi lasezi site-ul în direct, este una dintre cele mai satisfăcătoare experienţe pe care le vei trăi vreodată

Se va simţi, în sfârşit, că toată muncă grea şi pregătirea au meritat.

Şi atunci când vor începe să intre primii bani, te vei simţi chiar mai bine!

Bucură-te de moment şi sper să existe mult mai multe momente ca acesta pe măsură ce îţi atingi obiectivele pe care ţi le-ai propus în planul tău de business.

Mult noroc şi cele mai bune urări în noul tău business!

Alternative pentru Revista Online

Revistele online necesită foarte multă creaţie constantă. În mod ideal, ar trebui să publici ceva pe site zilnic. Multe persoane găsesc acest lucru prea dificil şi sfârşesc prin a renunţa înainte să facă vreun ban..

Alternativa este de a crea un site care are un conţinut ce poate fi folosit la nesfârşit de către publicul ţintă. Acesta poate fi o bază de date de informaţii, precum furnizorii din industrie sau, chiar mai bine, poate fi o resursă online precum PhraseHQ ()

Avantajul unui site precum PhraseHQ, care este expresia online a unui tezaur orientat spre oricine este implicat în scrierea creativă, este că, odată ce datele sunt adunate, are o valoare peste zece ani egală cu cea din prezent.

Prin urmare, merită să te gândeşti ce continut “veşnic” poţi crea ca parte a revistei tale online sau, chiar mai bine, ce site poţi crea care să fie format din acelaşi conţinut ca PhraseHQ.

Ce zici de revistele pe tablete şi telefoane?

Au existat multe articole în presă despre cum revista printată vor fi pur şi simplu replicată şi publicată pe tablete şi smartphone-uri.

În ultimii cinci ani, de la introducerea iPad-ului, aplicaţiilor de revistă vândute prin intermediul iTunes şi-au crescut numărul. Cu toate acestea, ele sunt costisitor de produs, Apple ia 30% din toate veniturile şi sunt greu de lansat pe piaţă. Prin urmare, numărul revistelor din Newsstand-ul iTunes a început rapid să scadă şi editorii recurg la publicarea revistelor pe site-uri, iar acestea se vor reformata când sunt accesate de pe un dispozitiv mobil.

Cred că acesta va fi viitorul. Cu cât broadband-ul mobil devine mai bun, cu atât oamenii vor folosi din ce în ce mai puţine aplicaţii si vor începe să acceseze conţinutul si serviciile prin intermediul browser-ului lor mobil. Prin urmare, dacă vrei să începi o revistă online, concentrează-te pe site, nu pe crearea unei aplicaţii.

Rezumat

Viitorul publicării revistelor este pe internet. Revistele imprimate sunt în scădere şi, în curând, vor dispărea complet.

Oricine poate începe o revistă online, dar este nevoie de unele investiţii financiare pentru a obţine un site cu aspect profesional şi de foarte mult timp investit pentru a construi un business profitabil de publicare online.

Cu toate acestea, odată ce un site este înfiinţat şi generează un venit, este una dintre cele mai bune oportunităţi de business din lume. Poţi lucra de oriunde şi poţi lucra la orele pe care le alegi tu, fără a avea un şef!